Mortex Webshop

Mortex is een decoratieve pleister op basis van cement en kalk waarmee u uw vloeren, muren, plafonds, keuken- en badkamermeubels kunt laten bekleden. Mortex is duurzaam, waterdicht, hittebestendig en kan daardoor op bijna iedere ondergrond geplaatst worden.

Mortex is een unieke pleister van fabrikant Beal met de eigenschappen van natuursteen. Mortex geeft een eigentijdse betonlook aan je ruimte. In tegenstelling tot beton cire is Mortex bij 2 technische lagen van 1mm al waterdicht. Een nabehandeling tegen vocht is dus niet nodig!

Mortex is een stuk goedkoper dan het gebruik van echt natuursteen. Daarnaast is Mortex voor veel realisaties toepasbaar, zowel binnen als buiten. Denk daarbij aan trappen, vloeren, wanden en meubilair, maar ook zwembaden en vijvers. Door gebruik te maken van verschillende structuren, kleuren en effecten creëer je met Mortex oneindig veel mogelijkheden om een authentieke look te geven!

Deze minerale micro-mortel, met name gemaakt van natuurlijke kalk, werd ontwikkeld door het bedrijf Beal 25 jaar geleden, om een ​​echte technische vooruitgang in de markt van coatings en bekledingen aan te bieden. De MORTEX bekleding, waterdicht in de massa, heeft zich ontwikkeld tot esthetiek en creativiteit, dankzij het oneindige spel van kleuren en mogelijke effecten.

De sensuele MORTEX bekleding biedt in alle vormen een doorlopende « béton ciré » – look aan op uw realisaties, zowel horizontaal als verticaal, binnen en buiten.

Wij zijn volop aan het renoveren en moeten ongeveer de materialen voor de badkamer kiezen.
Voor de douche hadden we graag een naadloze wand.
Ik had al gehoord van de techniek tadelakt, Marokkaanse bepleistering.
Deze techniek is vrij tot zeer duur als je dit laat doen.
Prijzen schommelen rond de 190 EUR/m².
Een goedkopere variant zou Mortex (color)  zijn.
Op internet is hier vrij weinig van terug te vinden.

Die Mortex is een beetje passe zegt er iemand op een forum. ” Dat is eigenlijk altijd geklungel en een heleboel stof, want die gastjes moeten schuren om de boel glag te krijgen. Geef mij een baksteen en een schuurmachientje en ik krijg hem ook wel glad.”

Stoopen&Meeus heeft een veel beter alternatief. Even waterdicht, zo hard als beton en tegen de helft van de prijs. Je moet geen week wachten om terug te douchen. Het resultaat is echt prachtig!

Ik weet niet wat jullie ervaring is met Texture Painting, maar ze hebben het toch wel een beetje hoog in hunne bol. Eigenlijk gewoon oplichterij. Ja, zijn dikke Range Rover moet ook betaald worden. Ik heb een volledige badkamer laten doen met Stoopen&Meeus en het resultaat is schitterend. 85euro/m, dus duur is het ook niet. Je kan ook kiezen voor Microtopping uiteraard.