Waterverzachter kopen

Wonen in een huis met hard water kan een kostbaar probleem zijn. Wanneer het grondwater door de leidingen van uw huis stroomt, combineren de opgeloste mineralen zich met warmte, waardoor er aanslag en opbouw ontstaat die uw leidingen, apparaten en armaturen beschadigen.

Als het water als regen valt, is het zuiver en zonder mineralen of zacht water. Als het door de grond stroomt, verzamelt het onderweg mineralen zoals calcium en magnesium. Water dat een grote hoeveelheid mineralen heeft opgevangen, wordt geclassificeerd als hard water. Hard water is niet schadelijk voor de gezondheid, maar wel voor uw huis.

Een waterontharder werkt om hard water te behandelen door de verantwoordelijke mineralen te verwijderen via een proces dat ionenuitwisseling wordt genoemd. Minerale ionen die hardheid en schade aan uw huis veroorzaken worden opgevangen door hars in het systeem en uitgewisseld voor natrium- en kaliumionen.

waterontharder

Heeft u een waterontharder nodig?
Een waterontharder kan een redder in nood zijn voor huiseigenaren die geplaagd worden door de effecten van hard water. Maar er zijn momenten waarop een waterontharder gewoon niet geschikt is voor u. Waterontharders kunnen minerale ionen verwijderen, maar ze verwijderen geen verontreinigingen zoals bacteriƫn of zware metalen zoals lood, kwik of zelfs ijzer. Als u beter water wilt proeven, kan een waterfiltratiesysteem een betere keuze zijn voor uw huis.

zacht vs. hard water

 

Tekenen van hard water
Bijna 85% van de VS is een hard water gebied. Gebruik een van onze testkits om na te gaan of uw huis een wateronthardersysteem nodig heeft. Als u een van deze tekenen heeft opgemerkt bij het afwassen, het doen van de was of het douchen, dan heeft u misschien hard water.

Hebben uw kranen watermerken, ook al heeft u ze net schoongemaakt?
Is er overmatige kalk en kalkafzetting op de wanden van wastafels en douches in uw huis?
Zijn uw witte kleren groezelig of verbleken uw kleuren ongewoon snel?
Smaakt of ruikt uw water verkeerd?
Voelt uw huid en haar droog aan of jeukt het na een douche?
Heeft u een lage waterdruk?
Breekt uw apparatuur sneller dan nodig is?
Heeft uw vaatwerk watermerken en resten als het droog is?
Als u een van deze problemen of zorgen ervaart, kan een waterontharder geschikt zijn voor u. Wij raden de Neo-Pure High-Efficiency Up-Flow Serie waterontharder aan. koop hier een waterverzachter

Voordelen van een waterontharder voor thuisgebruik
Hier zijn vijf voordelen van het hebben van een hele huis waterontharder in uw huis:

1. 2. Bespaart geld
Zacht water mist de minerale ionen die zorgen voor ophoping in uw leidingen en apparaten, waardoor u kostbare reparatiekosten bespaart. Minerale opbouw in een leiding vernauwt het gebied waar het water doorheen kan bewegen, wat een hogere pompdruk vereist. Het verhoogt ook de hoeveelheid energie die nodig is om water warm of koud te houden. De ophoping veroorzaakt ook een ravage aan uw apparaten, wat betekent dat uw vaatwasser, wasmachines, koffiemachines, boilers en ijsmakers vaker moeten worden gerepareerd of vervangen.

Hoe een waterontharder u geld bespaart
Loodgieterij: Als mineralen in hard water door je leidingen gaan, blijven ze plakken en vormen ze een kalkaanslag die uiteindelijk de leidingen zal verstoppen. In huizen met een ernstige samenstelling van hard water kan de opbouw onomkeerbare schade aan het loodgieterswerk veroorzaken, wat een kostbare en tijdrovende reparatieklus betekent. De beste manier om het hard water probleem te behandelen is door het water te verzachten voordat het de kans krijgt om op te bouwen.

Toestellen: Het gebruik van een waterontharder kan het nadelige effect van hard water op uw vaatwasser en wasmachines voorkomen. Niet alleen de kalkaanslag verlaagt de kwaliteit en het rendement door de samenstelling van het harde water, maar de kalkaanslag in het apparaat leidt ook tot een kortere levensduur van uw koffiemachines, ijsbereiders en zelfs waterverwarmers.

Gas- of elektriciteitsrekeningen: Een waterontharder kan uw gas- of elektriciteitsrekening verlagen door het voorkomen van leidingbeschadiging. Wanneer de weegschaal zich in een leiding opbouwt, wordt de beschikbare ruimte voor water versmald. Als gevolg daarvan moet de waterdruk toenemen om het water door te laten stromen. De vernauwing van de pijp zorgt er ook voor dat de warmte niet efficiƫnt kan worden overgedragen, waardoor u gedwongen wordt uw waterverwarmer hoger te laten draaien om dit te compenseren. Beide problemen resulteren in een dure gas- of elektriciteitsrekening.

Zeep en reinigingsmiddelen: Zacht water dringt beter door en lost beter op met zeep, wat betekent dat u meer schuimt en dieper schuimt voor uw lichaam, kleren en vaatwerk. Hard water gebruikt twee keer zoveel reinigingsvloeistof, om dezelfde hoeveelheid schuim te bereiken als een huis met zacht water. Met een waterontharder kunt u warm water besparen door koud water te gebruiken voor de was. Warm water wordt vaak gebruikt om minerale afzettingen te verwijderen en wasmiddelen beter op te lossen. Dit is niet nodig met een wateronthardersysteem. Wassen met koud water zorgt er ook voor dat uw kleding niet krimpt.

2. 2. Schoner haar en zachtere huid
Zacht water kan zeer gunstig zijn voor uw haar en huid tijdens het baden of douchen. De minerale ionen in hard water voorkomen dat het volledig oplosbaar is met zepen, waardoor het een neerslag vormt in de vorm van zeepschuim. Omdat zacht water deze mineralen mist, genieten huizen met een waterontharder van een dieper schuim. De voordelen van een waterontharder op de huid gaan dieper dan zeepschuim.